A1 - Waardegedreven Portfoliomanagement bij Defensie

Op woensdag 16 februari 2022 vindt de 17e editie van het PPM Jaarcongres plaats bij Hotel Theater Figi te Zeist. Dick Koen, IT-portfoliomanager, Defensie, en Richard Vielvoije, Directeur, Ministerie van Binnenlandse Zaken i Interim Rijk, zullen samen een sessie over ‘Waardegedreven Portfoliomanagement bij Defensie’ verzorgen.

Portfoliomanagement en besturen is “maken van keuzes”. Na de geslaagde inrichting van portfoliomanagement bleek het maken van keuzes uit lopende en gevraagde projecten lastig door het ontbreken van een expliciete en meetbare strategie. Daarom heeft Defensie in samenwerking met Deloitte een aanpak ontwikkeld die het mogelijk maakt onderbouwd keuzes te maken. Kernbegrip hierin is “toegevoegde waarde” voor de business. De opzet van de aanpak is tot stand gekomen in gesprek met het topmanagement van Defensie waardoor de prioritering op toegevoegde waarde echt hun instrument is geworden. In deze sessie delen wij graag onze succesfactoren, maar vertellen ook over onze dilemma’s en valkuilen waar we in gelopen zijn.

Het PPM Jaarcongres is hét vakinhoudelijke event voor en door portfoliomanagers. Het event dat de lead neemt in innovatie en transformatie door het integraal regisseren tussen beleid en uitvoering. Ook hybride portfolio’s met een grote diversiteit aan uitvoeringsvormen, zoals programma’s, projecten en agile teams komen aan bod. Nieuwsgierig? Meld je nu hier aan!

Overzicht nieuws