Een duurzaam innovatie portfolio – een reisverslag van dsm-firmenich

Laat je uitdagen om mee te denken over welke duurzaamheidscriteria kunnen helpen in het portfolio van jóuw organisatie door deel te nemen aan de sessie van Martijn Antonisse.

Martijn Antonisse is Leider Sustainable Portfolio Steering bij dsm-firmenich. Hij is verantwoordelijk voor de implementatie van de product- en projectportfolio aanpak vanuit het duurzaamheidsoogpunt. Na zijn opleiding  in de chemie (Universiteit Twente), werkt Martijn nu al weer meer dan 25 jaar als (agile) project-, programma-, en portfoliomanager, met name voor innovatieprojecten. Hij is ook kartrekker geweest van de Duurzame Innovatie Focus Groep van de internationale Product Development & Management Association (PDMA) organisatie. Martijn ziet zich graag als een duurzame innovatie versneller door teams te helpen met het bij elkaar te brengen van duurzaamheid, agile werken en innovatie.

Tijdens zijn sessie ‘Een duurzaam innovatie portfolio – een reisverslag van dsm-firmenich’ vertelt Martijn over de reis die dsm-firmenisch heeft gemaakt naar project portfolio management. Innovatie en duurzaamheid zijn twee elementen die diep in de genen van dsm-firmenich zitten en deze elementen zijn dan ook sterk verweven in de gemaakte reis. Het startpunt lag bij het standaardiseren van het (innovatie) projectmanagement proces en begon sterk te leven nadat met dashboards het portfolio van verschillende kanten werd belicht. Naast financiële waardecreatie, wordt er ook expliciet gekeken naar duurzaamheidsaspecten. Martijn neemt je mee in deze reis en daagt je uit om mee te denken over welke duurzaamheidscriteria kunnen helpen in het portfolio van jóuw organisatie.

Het PPM Jaarcongres is na 18 jaar uitgegroeid tot een succesvol en langlopend congres op het gebied van Project Portfolio Management (PPM). Visies en ervaringen worden gedeeld, met als voornaamste doel je inzicht te geven op de moderne benadering van portfoliomanagement. Dit jaar rondom het thema ‘Toekomstgericht sturen van het portfolio’. In de verschillende praktijkcases en keynotes die tijdens de 19e editie van het PPM Jaarcongres acte de présence geven kom je in gesprek met vakgenoten en word je geïnspireerd om zelf nieuwe stappen te gaan zetten in het toepassen van PPM binnen je eigen organisatie. 

Nieuwsgierig geworden naar de bijdrage van Martijn? Meld je nu aan voor het PPM Jaarcongres!
Bekijk het volledige programma en vind alle informatie op de congreswebsite.

Overzicht nieuws