Lagerhuisdebat over het verbeteren van Project Portfolio Management in Nederland

Onder leiding van Gijs Weenink vindt een Lagerhuisdebat plaats over het verbeteren van Project Portfolio Management in Nederland. ‘Durf te kiezen’ is de titel van het recent verschenen boek waarmee Gijs het debat als vorm propageert om betere keuzes te maken in organisaties. Gijs is een groot voorstander van keuzes maken. Kiezen voor A, terwijl ook B verdedigbaar is. Met vergaderen en consultants inhuren los je het niet op, dat geeft veel gedoe. Hij pleit voor het voeren van het debat op het scherpst van de snede zodat daarna heldere keuzes gemaakt kunnen worden. Een debat waarin alle betrokkenen aan het woord worden gelaten, volgens de regels van het debat. Dan wordt duidelijk waar iedereen staat en kan – door de directie – een besluit worden genomen over een onderwerp. Ofwel ‘wisdom of the crowd’ in plaats van ‘wisdom of the boardroom’.

De rituelen en gebruiken rondom het debat zijn afgeleid van het Engelse parlement. De groepen ‘eens’ en ‘oneens’ nemen tegenover elkaar plaats en krijgen daarna beiden de kans hun mening te delen en de tegenpartij te overtuigen. Tijdens het debat is iedereen vrij om over te lopen.

Op deze wijze hopen we een aantal interessante, door de Programma Raad voorbereide, stellingen op een interactieve manier met alle deelnemers uit te diepen die de deelnemers vervolgens mee kunnen nemen naar hun werksituatie om hun voordeel daarmee op te doen.

Gijs Weenink is directeur van de DebatAcademie

Wil jij ook deelnemen aan dit debat?
Schrijf je dan in voor 1 november en profiteer van €100,- vroegboekkorting!

Overzicht nieuws