Het volledige veranderportfolio van het Openbaar Ministerie

Hoe bestuur je een van de organisatorisch en politiek moeilijkste portfolio’s van Nederland?

Richard Moret, directeur portfoliomanagement, geeft tijdens het PPM Jaarcongres op 28 februari in Zeist een bijzondere inkijk in de wereld van de Strafrechtketen en de complexe en ethische dillema’s die er binnen het portfolio van het Openbaar Ministerie (OM) liggen.

Het OM heeft een van de meest uitdagende veranderportfolio’s van Nederland en het portfoliomanagement binnen het OM is de afgelopen 2 jaar sterk ontwikkeld. Het OM bestaat niet alleen uit IV-opgaves, maar ook uit wet- en regelgeving trajecten en is zeer omvangrijk. Daarbij is het OM dagelijks in het nieuws en is de werkopgave van het OM bijzonder groot en complex.

Hoe gaat het Openbaar Ministerie om met veranderopgaves en hoe besturen zij het portfolio waarbij men vooruitkijkt tot 2030 met diverse scenario’s?
Dit en meer tijdens de sessie van Richard Moret.

Het thema van deze 19e editie van het PPM Jaarcongres is ‘Toekomstgericht sturen van het portfolio’. Hoe zorgen we er voor dat de focus op de (bredere) organisatiedoelen blijft liggen en je niet in de verleiding komt om enkel en alleen de projecten als leidraad te nemen? En houden we hierbij de flexibiliteit om nieuwe eisen aan de company goals, zoals impact, purpose & nieuwe regelgeving, te adopteren?

En is er dan een verschil tussen de doelen op de korte- en op de lange termijn? Hoe gaan we om met kaders, verantwoordelijkheden en het mandaat voor budgetten? Maar vaak net zo belangrijk: hoe gaan we om met de heilige huisjes? En kunnen scenarioplanning en roadmaps ons daarbij helpen? En hoe draagt bijvoorbeeld een obeya bij aan het visualiseren en sturen van het portfolio?

In de verschillende praktijkcases en keynotes die tijdens de 19e editie van het PPM Jaarcongres acte de présence geven, word je meegenomen in al deze elementen, kom je in gesprek met vakgenoten en word je geïnspireerd om zelf nieuwe stappen te gaan zetten in het toepassen van PPM binnen je eigen organisatie.

Nieuwsgierig geworden? Meld je nu aan voor het PPM Jaarcongres!
Bekijk het volledige programma en vind alle informatie op de congreswebsite

Overzicht nieuws