Keynote - Simon van der Veer

Op woensdag 16 februari 2022 vindt de 17e editie van het PPM Jaarcongres plaats bij Hotel Theater Figi te Zeist. Simon van der Veer, Organisatieadviseur, ondernemer en auteur van o.a. de boeken Move before you’re ready en De Vanzelforganisatie, zal een keynote sessie over ‘Sturen op waarde met het innerlijke kompas van jezelf en je bedrijf’ verzorgen.

Goed presterende bedrijven doen iets wezenlijks anders. Zij sturen op waarde. Dit is het leidend kader voor de doelen, acties en projecten die je onderneemt. Dit vormt het innerlijke kompas van het bedrijf, want als je niet stuurt op waarde dan staat de toegevoegde waarde van de organisatie op het spel.

Het sturingsspel gaat over drie niveaus: doen we ons werk ‚goed’, doen we ‚het goede’ werk, de goede projecten, en doen we ‚het goede’? Juist dit laatste is een spannend gesprek, want het raakt onze bestaanswaarde, ons innerlijke kompas. Als professional, als projectleider, als team en als bedrijf. We veronderstellen dat dit gesprek bovenin wordt gevoerd en bepaald, maar niets is minder waar.

De drie niveaus helpen om goed samen koers te kiezen, samen effectieve keuzes te maken en te prioriteren, zodat je van toegevoegde waarde bent op een manier die past bij je bestaanswaarde. Maar ja, hoe doe je dat goed? Daarover gaat de bijdrage van Simon van der Veer.

Simon van der Veer (1981) is zelfstandig adviseur, ondernemer en geassocieerd aan Van de Bunt adviseurs. Hij is afgestudeerd in bedrijfskunde met als onderwerp Prestatiemanagement. Dat thema reist zijn gehele werkende leven met hem mee. Hij is auteur van vele columns, artikelen en managementboeken. Zijn laatste boek De Vanzelforganisatie is in 2020 uitgekomen en krijgt ook plek in zijn bijdrage.

In zijn advieswerk helpt hij opdrachtgevers met vraagstukken die gaan over ontwikkeling van strategie, cultuur en leiderschap. De rode draad is hoe werken we aan een organisatie die niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst voor de klant én de professional van meerwaarde blijft. Vaak is de zenuw die je moet bloot leggen: het proces van prestatiemanagement. Waar sturen we nou op? En voegt dat waarde toe? Dat boven tafel krijgen is de moeite ‚waard’. Hij woont samen met zijn vrouw en twee kinderen in Herbergh De Drie Snoecken, werkt als vrijwilliger bij de lokale kringloopwinkel en geeft sportlessen aan kinderen in zijn vrije tijd.

Nieuwsgierig? Meld je nu aan voor het PPM Jaarcongres!

Overzicht nieuws