Keynote sprekers PPM Jaarcongres 2024 bekend

Dit jaar staat het thema Toekomstgericht sturen van het portfolio centraal.

De wereld van vandaag veranderd iedere dag. We zijn ons bewust van deze veranderende omgeving en de dynamische realiteit waarin we leven. Onze organisatiedoelen zijn hierdoor meer dan ooit aan verandering onderhevig en moeten met regelmaat bijgesteld worden. Hoe worden (en blijven) de vele initiatieven (projecten, epics, pilots e.a.), die nodig zijn om deze doelen te bereiken, goed gekoppeld aan de strategische doelen nu en in de toekomst? En hoe kan de strategie met schaarse resources als mensen & middelen helder en eenduidig inzichtelijk gemaakt worden? Dit is het leidende thema van de 19e editie van het Project Portfolio Management Jaarcongres.

In de verschillende praktijkcases en keynotes die tijdens de 19e editie van het PPM Jaarcongres acte de présence geven, word je meegenomen in al deze elementen, kom je in gesprek met vakgenoten en word je geïnspireerd om zelf nieuwe stappen te gaan zetten in het toepassen van PPM binnen je eigen organisatie.

De inspirerende keynote visies:

De 7 cruciale fouten bij doelen stellen – van reactief naar creatief veranderen
Als we als mens toe zijn aan vernieuwing van producten, diensten, processen of kennis en vaardigheden, lopen we vaak tegen oude denk- en gedragspatronen aan. Het gevolg is dat we ons verleden herhalen en we falen de gewenste toekomst te realiseren. Wat houdt ons vast in het verleden? En wat is nodig om abstracte wensen om te zetten in nieuwe, inspirerende visies van onze toekomst én directe, real time, acties, waardoor we tot zichtbare resultaten komen?
George Parker, Creatief Producent van Verandering & Spreker/Illusionist/Mentalist

Van project portfolio management naar “governance of the project oriented company”
Gerard Geurtjens is projectdirecteur bij Koninklijke Schiphol Group. In de afgelopen 20 jaar heeft hij bij organisaties als Transavia, ABN AMRO Bank en Berenschot Groep B.V. een zeer ruime ervaring opgebouwd binnen project-, programma- en portfoliomanagement. Ooit was hij één van de eerste sprekers op het PPM Jaarcongres en wist de aanwezige deelnemers te interesseren met zijn visies. Nu jaren later en met nieuwe kennis hoopt hij jou wederom te voorzien van de nodige inspiratie om binnen de eigen organisatie toe te passen. 
Gerard Geurtjens
, Projectdirecteur A-Pier, Royal Schiphol Group

Exploreer! en maak gebruik van onzekerheid voor betere beslissingen
We hebben te maken met belangrijke gebeurtenissen die de planeet en onze maatschappij transformeren. Of het nu gaat om de energietransitie, ongelijkheid, biotechnologie, machtsmisbruik, AI of zelfs leven op een andere planeet. Met inzichten uit het vakgebied futuring / scenarioplanning gaan we samen op expeditie. Doe mee, ervaar en leer waarom exploreren belangrijk is, hoe je dit praktisch vertaalt naar je eigen werk en welke (nieuwe) vaardigheden je hiervoor nodig hebt.
René van der Burgt
, Innovatieregisseur, Avans Hogeschool

Save the date: woensdag 28 februari 2024. Schrijf je vandaag nog in. De deelnameprijs voor het PPM Jaarcongres bedraagt € 695,- excl. BTW per persoon.
Deelname is inclusief catering, documentatie en diner (buffet). Klik HIER om je aan te melden.

Overzicht nieuws