Simon van der Veer over het innerlijke kompas van je bedrijf en jezelf

Sturen op waarde met het innerlijke kompas van jezelf en je bedrijf
Goed presterende bedrijven doen iets wezenlijks anders. Zij sturen op waarde. Dit is het leidend kader voor de doelen, acties en projecten die je onderneemt. Dit vormt het innerlijke kompas van het bedrijf, want als je niet stuurt op waarde dan staat de toegevoegde waarde van de organisatie op het spel.

Het sturingsspel gaat over drie niveaus: doen we ons werk ‚goed’, doen we ‚het goede’ werk, de goede projecten, en doen we ‚het goede’? Juist dit laatste is een spannend gesprek, want het raakt onze bestaanswaarde, ons innerlijke kompas. Als professional, als projectleider, als team en als bedrijf. We veronderstellen dat dit gesprek bovenin wordt gevoerd en bepaald, maar niets is minder waar.

De drie niveaus helpen om goed samen koers te kiezen, samen effectieve keuzes te maken en te prioriteren, zodat je van toegevoegde waarde bent op een manier die past bij je bestaanswaarde. Maar ja, hoe doe je dat goed? Daarover gaat de bijdrage van Simon van der Veer tijdens het PPM Jaarcongres op 23 juni a.s.

Over Simon van der Veer
Simon van der Veer (1981) is zelfstandig adviseur, ondernemer en geassocieerd aan Van de Bunt adviseurs. Hij is afgestudeerd in bedrijfskunde met als onderwerp Prestatiemanagement. Dat thema reist zijn gehele werkende leven met hem mee.

Simon is auteur van vele columns, artikelen en managementboeken. Zijn laatste boek De Vanzelforganisatie is in 2020 uitgekomen en krijgt ook plek in zijn bijdrage.

 

 

In zijn advieswerk helpt Simon opdrachtgevers met vraagstukken die gaan over ontwikkeling van strategie, cultuur en leiderschap. De rode draad is hoe werken we aan een organisatie die niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst voor de klant én de professional van meerwaarde blijft. Vaak is de zenuw die je moet bloot leggen: het proces van prestatiemanagement. Waar sturen we nou op? En voegt dat waarde toe? Dat boven tafel krijgen is de moeite waard’.

PPM Jaarcongres
Het PPM Jaarcongres is hét vakinhoudelijke event voor en door portfoliomanagers. Het event dat de lead neemt in innovatie en transformatie door het integraal regisseren tussen beleid en uitvoering. Ook hybride portfolio’s met een grote diversiteit aan uitvoeringsvormen, zoals programma’s, projecten en agile teams komen aan bod. Meld je nu aan!

Overzicht nieuws