Van jaarlijks bottom-up planning Naar wendbaar plannen met een middellange termijn horizon

Op woensdag 5 april 2023 vindt de 18e editie van het PPM Jaarcongres plaats in het Van der Valk Hotel, Utrecht. Gerard Boumans deelt in zijn praktijkcase Van jaarlijks bottom-up planning Naar wendbaar plannen met een middellange termijn horizon de vijf van-naar shifts die vanuit VodafoneZiggo voor de Consumermarkt zijn geïntroduceerd, om aan te sluiten op een wendbare kwartaal cadans en de nieuwe manier van Agile werken.

In de kern gaan we van jaarlijks en bottom-up prioritering, planning, resourceallocatie en budgettering van het portfolio naar focus op waardenstromen, grote strategische initiatieven en tussentijdse evaluatie en bijsturing.

Door het combineren van middellangere termijn horizon voor strategische initiatieven en een kwartaalcadans voor deelleveringen of kleinere initiatieven die hier baat bij hebben, krijg je een lichter en wendbaarder budgetterings- en planningsproces. Hoe VodafoneZiggo dit heeft gedaan, wat dit betekent voor de organisatie en hoe de mensen hierin mee te nemen, hoor je op woensdag 5 april!

Nieuwsgierig geworden naar de bijdrage van Gerard? Meld je nu aan voor het PPM Jaarcongres!
Bekijk het volledige programma en vind alle informatie op de congreswebsite.

Overzicht nieuws