Van project portfolio management naar “governance of the project oriented company”

Van project portfolio management naar “governance of the project oriented company”
In deze keynote lezing gaat Gerard Geurtjens in op de ontwikkeling van het vakgebied van project portfolio management in de afgelopen 20 jaar. Aan de orde komen:

  • Homogene en heterogene portfolio’s
  • Het gebruik van kwantitatieve methoden zoals de “efficiënt frontier analyse”
  • Keuze- en besluitvormingsprocessen op directieniveau
  • Gebruik van standaards zoals de “Standard for Portfolio Management (PMI-USA)”
  • Organisatie inrichting voor portfolio management

Maar bovenal staat het project portfolio management in de praktijk centraal, in verschillende omstandigheden en bij verschillende organisaties.

Gerard Geurtjens zal betogen dat het hebben van een goed project portfolio en keuze-en besluitvormingsprocessen op directieniveau, een noodzakelijke maar niet voldoende voorwaarde is. Er is méér nodig, namelijk een managementsysteem voor “governance of the project oriented company”. Gerard ondersteunt zijn presentatie met vele voorbeelden uit zijn dagelijkse praktijk bij diverse bedrijven.

Gerard Geurtjens is projectdirecteur bij Koninklijke Schiphol Group. In de afgelopen 20 jaar heeft hij bij organisaties als Transavia, ABN AMRO Bank en Berenschot Groep B.V. een zeer ruime ervaring opgebouwd binnen project-, programma- en portfoliomanagement. Ooit was hij één van de eerste sprekers op het PPM Jaarcongres en wist de aanwezige deelnemers te interesseren met zijn visies. Nu jaren later en met nieuwe kennis hoopt hij jou wederom te voorzien van de nodige inspiratie om binnen de eigen organisatie toe te passen. 

Nieuwsgierig geworden naar de bijdrage van Gerard? Meld je nu aan voor het PPM Jaarcongres!
Bekijk het volledige programma en vind alle informatie op de congreswebsite.

Overzicht nieuws