Ready for transformation? Agile PPM geeft het antwoord!

Hoe organiseer je transformatie in een (hybride) Agile omgeving? Wat is de rol van PPM?

Veranderen doe je niet alleen. Dat doe je met management, coaches, consultants, project managers, PO’s, HR, IT, PMO, programma, change managers, architecten, analisten zoals bij alle veranderingen.

Echter transformatie is een enorme brede scope (processen, mensen, systemen, innovatie) en breder dan Agile. In enkele korte discussierondes verkennen we met de deelnemers waar we tegenaan lopen en welke oplossingen er zijn. Dank daarbij aan bijvoorbeeld: Wat is multidisciplinair werken? Gaat Agile over de Change en de Run? Welk framework passen we toe? Hoe besparen we in de overhead om wendbaarder te worden? Zijn er tegenstrijdigheden zoals minder kosten en meer wendbaarheid en thuiswerken? Hoe steken we verandering in, met programma’s, release trains, programma boards, stuurgroepen, PO Sync? Wie organiseert een PI Planning? Wie meet de benefits? Hoe passen we Lean toe? Alleen de run of ook de change? Welke mate van innovatie is er nodig? Wie bepaalt de impact van veranderinitiatieven over de hele strategie? Wie rapporteert de voortgang? En wie houdt regie zodat we niet alle kanten oplopen en draagt al het goed bedoelde harde werk daadwerkelijk bij aan de doelstellingen? Met deze vragen gaan we aan de slag!

Achtergrond Arthur Waterham & Henry Suiker
Arthur Waterham is sinds 2017 Portfoliomanager bij CAK. Arthur heeft bij verschillende programma’s en projecten zowel als (Agile) projectmanager en coach gewerkt bij o.a. Schiphol, ANWB en LVNL met als focus doel- en resultaatgericht veranderen.

Henry Suiker is werkzaam bij WIN Ultimate Project Control. Henry is voor CAK actief als portfolio consultant en richt zich op de strategie op basis van OGSM en Agile transitie op het gebied van PI Planning en Portfolio Team om verbinding te zoeken tussen management en de teams.

Bent u benieuwd naar het hele programma? Klik dan HIER.

Ook deelnemen aan het PPM congres?

Registreer nu en ontvang via onze mediapartners €100,- korting*! Klik hier om te registeren.
*Kortingen kunnen niet gecombineerd worden.

Graag tot ziens op woensdag 13 februari in Hotel Theater FIGI in Zeist!

Overzicht nieuws