Terugblik succesvolle 16e editie PPM Jaarcongres

De kunst van het kiezen – prioriteren van het projectportfolio
Project Portfolio Management vormt bij veel organisaties de brug tussen strategie en uitvoering. Een van de grote uitdagingen is hoe je als organisatie daarbij succes definieert en meetbaar maakt. Er zijn doorgaans meer wensen dan de organisatie aankan. De kunst van het kiezen is dan het dilemma. Tijdens deze 16e editie van het PPM Jaarcongres hebben we inzichten van experts gedeeld en ervaringen uitgewisseld via verschillende cases om een beeld te schetsen van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied en van de stip op de horizon. Van best practice tot next practice.

Henk Koopmans, mede-oprichter en bestuurslid van de Stichting Good Governance Centre deelde zijn visie op de uitdagingen voor bestuurders en portfoliomanagers bij het maken van keuzes in het portfolio: technologische ontwikkelingen en hun invloed op de maatschappij – toename van adhocratie – Good Governance in de 21e eeuw.
Tijdens de praktijkcases en workshops zochten de deelnemers de verdieping op.
De dag werd afgesloten met een heus Lagerhuisdebat onder leiding van Gijs Weenink, directeur DebatAcademie. Met de rituelen en gebruiken (afgeleid van het Engelse Parlement) van een debat in acht genomen, werd op een interactieve manier met alle deelnemers 5 stellingen uitgediept:

  • Nederland heeft de beste portfoliomanagers van de wereld
  • PPM moet je blijven ontwikkelen
  • Portfoliomanagers moeten de bestuurders tot keuzes verleiden
  • De ontwikkeling van PPM is nooit af; het wordt iedere keer een slag beter
  • Keuzes maken doe je met je onderbuik

Bovenstaande stellingen gaven veel stof tot napraten tijdens het afsluitende diner.

CKC Seminars en PPMpro kijken trots terug op deze geslaagde editie en danken alle sprekers, deelnemers en communicatiepartners die deze editie van het congres mede mogelijk hebben gemaakt.

Sfeerimpressie 2020
Nog even nagenieten of sfeerproeven van de onderdelen waarbij je niet aanwezig kon zijn? Of heb je deze editie van het congres gemist en wil je toch graag een indruk krijgen?

Save the date: 10 februari 2021
Heb je suggesties of idee├źn voor volgens jaar (thema, sprekers, etc.) of wil je zelf als spreker op het podium staan? Stuur dan gerust een email naar Rowi Rakels rowi@ckc-seminars.nl

Masterclass Strategisch PPM
CKC Seminars en PPMpro hebben gezamenlijk de Masterclass Strategisch PPM ontwikkeld. In zes bijeenkomsten, verzorgd door Practice Leaders, wordt een leertraject geboden om bestuurders, directeuren en (portfolio)managers beter in staat te stellen hun rol in te vullen in organisaties die volop in beweging zijn. Hoe neem je als stuurman/-vrouw beslissingen over ingrijpende veranderingen, hoe maak je daarin de juiste keuzes om daarmee successen te behalen? Kijk voor meer informatie op www.masterclass-strategisch-ppm.nl

Overzicht nieuws